Question

Smartform view - Text area control line breaks

  • 14 October 2020
  • 7 replies
  • 85 views

Badge +4

With a Text Area memo control on a smartform view, line breaks entered by the user seem to be correctly saved to the data source but when the form is reloaded, the line breaks are not shown, just a big long chunk of text.

 

Is there a setting for this?

 

Thanks


7 replies

Userlevel 1
Badge +5

Hi VA1,

 

The actual text area control and buttons are on a form, the lisview is just there to display what it looks likes when it is saved. However I did do it on an ItemView as well and it worked without any issues. Perhaps post screen shots of all of your rules and their configurations.

 

Kind Regards

Prineel

Badge +4

Interesting. 2 questions

 

Can you try a simple item view instead of a list view?

 

Why is my form not behaving the same? What can I look at?

Userlevel 1
Badge +5

Hi VA1,

 

I have reproduced what you are trying to do using a button to load the data back into the control without any issues. Please see the next 3 images for my “Load Button” rule configurations:

 

 

 

 

 

 

Here is a ListView of how it saves:

 

Here is the result when the load button is clicked:

Hope this helps :)

 

Kind Regards

Prineel

Badge +4

Yes

Userlevel 1
Badge +5

Hi VA1,

 

Are you saving the data into your smartobject, then reading it back into the text area control?

 

Kind Regards 

Prineel

Badge +4

BEFORE - 

 

 

AFTER

 

 

Userlevel 2
Badge +5

Hi VA1,

 

Would you mind to upload a screenshot of what is described on your post ? This is so that 

we can understand the situation better

 

Thank you

 

Cheers,

Kate

Reply